Anu Urpalainen, palveluksessasi

Olen 50 v. luokanopettaja, rehtori Kesolan koulussa, Joutsenossa. Imatralla tunnet minut kaupunginvaltuutettuna, hyvinvointilautakunnan ja Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtajana. Olen politiikassa ehtinyt työskennellä myös noin kolmen vuoden ajan kansanedustajana. Näillä sivuilla pääset tutustumaan minuun erityisesti päättäjänä.

Rakastan kotikaupunkiamme ja haluaisin edelleen olla kehittämässä kaupungimme palveluita. Minulle ihmisten hyvinvointi on tärkeintä niin työssäni kuin luottamustehtävissä.

Numeroni on 48. Kiitos, että äänestät.


- Anu

Hyvän elämän eväät

Maailmanlaajusesti vertailtuna suomalaisten asiat ovat melko hyvällä tolalla. Hyvinvointi- ja onnellisuusmittauksissa olemme kolkutelleet kärkisijoja, ja koulutuksessa edustamme Euroopan huippua.

Samaan aikaan on selvää, että moni asia voisi olla paremminkin. Olen listannut viisi pääteemaa, joiden tukemiseksi, turvaamiseksi ja kehittämiseksi tulen tekemään kaikkeni.

Teen hartiavoimin töitä:

1. Sivistyksen ja koulutuksen eteen.

Sivistys ja suvaitsevaisuus tarvitsevat puolestapuhujan. Työn murros, digitalisaatio ja erilaiset oppijat edellyttävät koulutusjärjestelmämme jatkuvaa kehittämistä.

3. Hyvinvoinnin edistämiseksi.

Palveluihin tarvitaan lisää valinnanvapautta, tasa-arvoa ja ennaltaehkäisyä. Heikommista on pidettävä huolta samalla kun otamme lisää vastuuta itsestämme ja lähimmäisistämme.

4. Yhteisöllisyyden tukemiseksi.

Vapaaehtoisjärjestöissä tehdään hyviä tekoja joka päivä. Kun toiselle antaa, samalla saa itsekin. Tule mukaan, laitetaan hyvä kiertämään!

Esimerkiksi osallistumalla SPR:n Ystävätoimintaan tai Pelastakaa Lapset ry:n Tukiperhetoimintaan jokainen meistä voi konkreettisesti vaikuttaa kanssaihmistensä elämänlaatuun.

5. Puhtaamman ympäristön turvaamiseksi.

Resursseja on käytettävä viisaammin ja ympäristöä vähemmän kuormittaen. Meidän on tuettava ratkaisuja, joilla materiaalin haaskaus ja jätekuorma vähenee. Imatralla tarvitaan lisää vihreitä tekoja!

____________________________________________________________________________________